Finnish Masters Cup

SM-tulokset löytyvät samalta sivulta kuin CUP TULOKSETkin!

 

Kotimaan kilpailukutsut löytyvät etusivulta ja ulkomaiset täältä!

 

SSF:n alppihiihtokilpailujen sääntöpaketti

 

MASTERS CUP 2019 -säännöt

Masters Cup on cupkilpailu, jossa lasketaan kaudella 2019 kaksitoista (12) osakilpailua. Masters Cupin lopputuloksiin lasketaan kaikkien osakilpailujen kaikki kilpailutulokset.

Osakilpailuissa jaetaan pisteitä sarjoittain viidelletoista parhaalle seuraavasti: 25, 20, 15, 12, 11,10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Voittaja saa aina 25 pistettä ja seuraavat taulukon mukaisesti, vaikka loppuun laskeneita ei sarjassa olisikaan täyttä 15 kilpailijaa.

 

Masters Cupin kilpailulajeina ovat/voivat olla pujottelu (P), superpujottelu (SuperP), suurpujottelu (SP) ja supersuurpujottelu (SG). Cupissa on sarjoja alkaen 16 vuotta täyttäneistä naisista ja miehistä nuorimpien (naiset ja miehet 16-29 v.) sarjojen jälkeen kymmenen vuoden välein 30-39, 40-49 jne.

Osanotto on rajattu kilpailijoihin, jotka edellisvuoden loppuun (31.12.) mennessä ovat täyttäneet kunkin sarjan ikärajan. Esimerkiksi kaudella 2019 osanotto-oikeus on M/N 16 – 29 -vuotiaiden sarjaan on vuosina 2002 – 1989 syntyneillä ja esim. sarjaan N/M 30-39 vuosina 1988 - 1979 syntyneillä.

 

Masters Cupiin osallistujat eivät tarvitse mitään lisenssejä ja mahdollinen vakuutusturva on jokaisen omalla vastuulla.  Heidän ei tarvitse myöskään olla minkään seuran jäseniä.

SM- ja FIS Masters -kisoihin osanottajilla tulee olla voimassa oleva kansallinen kilpailulisenssi ja kilpailutoimintaan hyväksytty tapaturmavakuutus. Masters FIS -kilpailuihin osallistujilla tulee olla voimassa oleva Masters FIS lisenssi/koodi.

 

Kisoihin ilmoittaudutaan kunkin järjestäjän erikseen laatimasta kisatapahtumakohtaisesta kilpailukutsusta ilmenevien ohjeiden mukaisesti.

Osallistumismaksut maksetaan kilpailukutsuista ilmenevien ohjeiden mukaisesti mahdollisesti jo etukäteen kisajärjestäjille. Masters Cup -osallistumismaksut kaudelle 2019 ovat 25 euroa (ja järjestäjän päätöksellä paikan päällä 40 euroa). FIS- ja SM- sekä super-G -kisoissa ilmoittautumismaksut ovat vastaavasti 35 euroa etukäteen (ja järjestäjän niin päättäessä 50 euroa jälkikäteen). Ulkomaalaiset kilpailijat voivat maksaa normaalihintaisen osallistumismaksun paikan päällä. Jälki-ilmoittautuneille ovat maksut yleensä kaksinkertaiset alimpiin hintoihin nähden eli 50 euroa / 70 euroa ja he laskevat sarjansa viimeisinä.

Suomi-Slalomin mustan pinssin ansainnut laskija saa osallistua ilmaiseksi yksissä Masters Cupin kisoissa kerran kaudessa!

Masters FIS kilpailuja sekä SM-kilpailuja lasketaan pujottelussa, suurpujottelussa ja super-G:ssä. FIS- ja SM-kilpailut käydään kaikkien vähintään kolmekymmentä vuotta täyttäneiden kesken ja lisäksi SM-kilpailut Suomen kansalaisten välillä. FIS- ja SM-kisoissa noudatetaan  SSF kilpailusääntöjä ja Masters FIS -välinesääntöjä, joissa suksien pituudet ja kääntösäteet ovat suosituksia pois lukien turvallisuusmääräykset ja supersuurpujottelun suksien vähimmäispituus. Olosuhteet huomioiden pyritään kuitenkin radat rakentamaan siten, että ne ovat Masters FIS -sääntöjen mukaisia välineitä suosivia.

Kauden päätteeksi Masters Cupissa jaetaan palkinnot sarjoittain kolmelle parhaalle. Tasapistetilanteessa ratkaisee keskinäisen paremmuuden parhaiden sijoitusten määrä ja mikäli edelleen syntyy tasapistetilanne, niin viimeisen yhteisen kilpailun keskinäinen sijoitus. Parhaat kolme seuraa palkitaan ja eniten cup-pisteitä kerännyt urheilija saa kiinnityksen upeaan kiertopalkintoon. Oikeus henkilökohtaiseen Masters Cup -palkitsemiseen edellyttää kuitenkin kilpailutuloksia vähintään kahdelta kilpailuviikonlopulta. Lisäksi jokaisessa Masters Cup -osakilpailussa jaetaan palkintoina kilpailujärjestelyistä vastaavan seuran valitsemia palkintoja, SM-kilpailuissa SSF:n mestaruusmitalit ja lisäksi jokaisen kilpailun nopein mies- ja naislaskija palkitaan.