Ohjeita kisojen järjestäjille

Finnish Masters Cup -kisojen järjestämisoheistusta

SSF on julkaissut uuden alppihiihtokilpailujen sääntöpaketin, klikkaa auki tästä!

 

Finnish Alpine Masters Cup-, FIS-  ja SM-kilpailuihin osallistuu sekä suomalaisia että ulkomaalaisia 16 – yli 85 -vuotiaita laskijoita. Alla Finnish Alpine Masters -hallituksen ohjeita ja toiveita kilpailujen järjestäjille.

 

Turvallisuus


Radan merkkaukseen, rinteen pinnan laatuun ja näkyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin tulee turvallisuusmielessä kiinnittää erityistä huomiota! Väriaineiden ja mahdollisen havutuksen käyttöä pidetään suotavana ja kilpailun järjestäjän tulee kiinnittää erityistä huomiota radan pinnan hoitoon sekä lähellä rataa sijaitsevien kiinteiden esteiden suojaamiseen.

 

Maalialueella on oltava riittävä pysäytysalue huomioiden ikääntynet ja kilpailusuorituksesta väsyneet urheilijat. Masters Cupissa noudatetaan  SSF -kilpailusääntöjä ja Masters FIS -välinesääntöjä, joissa suksien pituudet ja kääntösäteet ovat suosituksia pois lukien turvallisuusmääräykset ja supersuurpujottelun suksien vähimmäispituus. Olosuhteet huomioiden pyritään kuitenkin radat rakentamaan siten, että ne ovat Masters FIS -sääntöjen mukaisia välineitä suosivia.


Kilpailumaksut

 

Osallistumismaksut: Masters Cup 25 € etukäteen maksettuna ja 40 € paikan päällä maksettuna. Jälki-ilmoittauneilta voidaan periä kaksinkertainen osallistumismaksu ja heidät sijoietaan lähtöjärjestyksessä sarjansa viimeiseksi.

 

FIS- ja SM-kisoissa sekä super-G-kisoissa osallistumismaksut ovat vastaavasti 35 € etukäteen ja 50 € jälkikäteen. Jälki-ilmoittauneilta voidaan periä kaksinkertainen osallistumismaksu ja heidät sijoietaan lähtöjärjestyksessä sarjansa viimeiseksi.

 

Kilpailukutsuun merkitään tilinumero ja ohjeet kilpailumaksujen suorittamiseksi. Ulkomaalaiset kilpailijat voivat kuitenkinmaksaa osallistumismaksunsa vasta paikan päällä ilman em. jälkimaksukorotusta.

 

Näin ollen suomalaisen kilpailijan ilmoittautuessa kisa-aamuna paikanpäällä kisaan hän joko a) löytyy maksaneiden listalta b) tuo kuitin maksusta c) maksaa summan käteisellä paikan päällä.

 

Loukkaantumis- ja sairaustapauksissa etukäteen maksettu osallistumismaksu voidaan pyydettäessä palauttaa. Tarvittaessa, jos kilpailun järjestäjä niin katsoo, se voi pyytää lääkärin todistuksen. Jos luottamus ilmoittajaan on kohdallaan eikä ole syytä epäillä vilppiä, tulisi turhaa sairaanhoitojärjestelmän kuormitusta välttää ja maksun voi palauttaa ilman lääkärin todistusta.


Kilpailukutsut


Kilpailukutsut pyydetään toimittamaan hyvissä ajoin SSF:n kautta seuroille ja FAM-hallituksen sihteerille riku.lehtinen(at)tuloksentekijat.fi näille sivuille ja FAM-Infoissa julkaistaviksi.

 

Palkinnot

 

Masters Cup -osakilpailuissa jaetaan palkintoina kilpailun järjestelyistä vastaavan seuran valitsemia palkintoja, SM-kilpailuissa SSF:n mestaruusmitalit ja lisäksi jokaisen kilpailun nopein mies- ja naislaskija palkitaan.

 

SM-kilpailut

 

Kilpailujen järjestäjän Ski Sport Finlandilta hankkimat SM-mitalit jaetaan ensin ja sen jälkeen mahd. kolmen parhaan joukkoon sijoittunut ulkomaalainen saa Cup-palkinnon, jonka järjestäjä hankkii erikseen.


Kilpailun nopein nainen ja mies


Sääntöjemme mukaisesti palkitaan kaikissa kilpailuissa kaikki sarjat huomioiden parhaimman ajan saavuttanut nainen ja mies.  Palkinnoiksi toivomme järjestävän seuran hankkivan jonkin sopivan tavarapalkinnon.

 

Tulospalvelu

 

Kilpailujen aikana tulee järjestävän seuran järjestää kilpailijoita palveleva epävirallinen tulospalvelu sarjoittain kuulutuksin sekä ilmoitustaululla sopivassa paikassa kaikkien nähtävänä tilanteesta 1. ja  2. kierroksen jälkeen.

 

Tulokset tulee toimittaa kilpailujen jälkeen niin pian kuin mahdollista sähköisessä muodossa osoitteeseen riku.lehtinen(at)tuloksentekijat.fi ja ne laitetaan näille sivuille mahdollisimman pikaisesti.


Etukäteen perittävien osanottomaksujen perusteluja ym. pähkinänkuoressa (Jarna Kalpalan tiivistämänä):

 

1. Osallistumismaksun maksaminen etukäteen helpottaa kaikkia osapuolia. Maksu on mahdollista suorittaa myös paikan päällä, koska mukana on ulkomaisia osallistujia, joille maksaminen tilille voi olla haastavaa tai mukana on sellaisia osallistujia, jotka eivät voi maksaa tilille esimerkiksi koska eivät käytä nettiä.

 

2. Ilmoittautuminen on ilmoittautuminen ja maksu on maksu. Eli jos on ilmoittautunut ajoissa, maksaa normaalin maksun. Maksun ei tarvitse näkyä tilille viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, sillä viive voi johtua jo esim pelkästään pankkien välisestä maksuliikenteestä. Jälki-ilmoittautujilta peritään tarvittaessa jälki-ilmoittautuneen maksu, jonka senkin voi maksaa tilille tai suoraan paikan päällä.

  

3. Pankkien välisen maksuliikenteen aiheuttamasta viiveestä johtuen ohjeistamme, että alle 5 pv ennen kisoja maksetuista osallistumismaksuista pitää olla mukana kuitti, jolla maksu voidaan osoittaa maksetuksi. 

  

Näin ollen kilpailijan ilmoittautuessa kisa-aamuna paikanpäällä kisaan hän joko a) löytyy maksaneiden listalta b) tuo kuitin maksusta c) maksaa summan käteisellä paikanpäällä.

  

Maksun yhteydessä tulee laittaa viestiin nimi, seura ja ikä. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuka maksun maksaa, laskija itse vai seura.


 

Minimasters- tmv. harjoituskisojen ohjeita

Kilpailukutsut pyydetään toimittamaan FAM-sihteerille riku.lehtinen(at)tuloksentekijat.fi kutsujen näillä sivuilla ja FAM-infoissa julkaisemista varten.

 

Minimasterskisat voidaan järjestää hyvin vapaamuotoisesti.  Alla eräitä ehdotuksia / suosituksia:

 

Kisojen ajankohta: arki-ilta alk. esim klo 18.30

 

Sarjat naiset ja miehet viiden vuoden välein tai naiset ja miehet yli ja alle 50 v.

 

Kilpailujen osallistumismaksusuositus: 10 €

 

Laji: pujottelu tai suurpujottelu  (ilmoitetaan ennakkoon!)

 

Esimerkiksi kolme laskua, joista kaksi parasta huomioidaan lopputuloksissa

 

Palkinnot järjestäjän harkinnan mukaan!  Vaikka esinepalkintoja arpomalla!

 

Harjoituskilpailuissa ("Minimasters" tmv.) kilpailijalla oltava SkiPassi tai lisenssi (varsinaisissa FAMC-kisoissa tarvitaan aina lisenssi ja kisoissa voimassa oleva vakuutus on pakollinen).Tsemppiä kisojen järjestelyihin!
Finnish Alpine Masters -hallitus